Dalība Eco-Tech 2020

2020. gada 23.-25. novembrī tiešsaistē ar vadību no Zviedrijas norisinājās 12. Starptautiskā konference sadarbības izveidei starp uzņēmumiem un institūcijām Ziemeļvalstīs, Baltijas jūras reģionā un pasaulē: Eco-Tech 2020.

Linnaeus Eco-Tech konference ir akadēmiska tradīcija kopš 1997. gada. Konferenci katru otro gadu organizē Linneja Universitāte Kalmārā, Zviedrijā. Viens no galvenajiem konferences mērķiem ir veicināt sadarbību pētniecības un izglītības jomā starp Baltijas jūras valstīm ilgtspējības virzienā. Vides jautājumu aktualitāte aizvien pieaug gan vietējā mērogā, gan reģionālā un globālā un tai ir vadošā loma konferences tematikā.

Konferencē tika prezentēta tēma tēma “Towards the formula of peat-free soil conditioner” / “Ceļā uz bezkūdras augsnes ielabotāja formulu”, ko sagatavoja un prezentēja Zane Vincēviča-Gaile, līdzautori: Karina Stankeviča, Māris Kļaviņš, Stanley Lutts. Dalībnieki no vairāk nekā 20 valstīm prezentēja savus pētījumus. Bez Baltijas jūras un Eiropas valstīm bija pārstāvētas arī vairākas diezgan eksotiskas valstis, piemēram, Brazīlija, Gvatemala, Gana, Kostarika, Nepāla.