Lai izvērtētu produkta formulas ietekmi uz augiem, jāveic eksperimenti ar augiem. Pašlaik uzsākts eksperiments ar salātu Lactuca sativa audzēšanu. Eksperimenta rezultāti norādīs uz nepieciešamajiem uzlabojumiem produkta formulas izveidē. LU Dabas mājā esošās siltumnīcas nodrošina piemērotus apstākļus augu kultivācijas eksperimentiem – cerams, ka “mūžīgā pavasara saule” patiks mūsu augiem.
Kultivācijas eksperiments ietver: substrāta komponenšu sagatavošanu, maisīšanu un iepildīšanu podiņos, sēklu atlasi un rūpīgu sēšanas procesu, stādiņu pikēšanu, regulāru uzraudzību un mērījumu veikšanu (augsnes pH u.c.) un, protams, laistīšanu.
Bez tam, nepieciešams izprast produkta formulas uzvedību augsnē – degradēšanās ilgumu, saikni ar augsnes komponentiem u.c. Šie eksperimenti veicami gan laboratoriskos apstākļos, gan lauka apstākļos.